Trott på fan...

...nu ska vi faktiskt snart iväg en sväng till Borlänge och handla lite jag, Emil och Daniel. Har till och med fått duscha, tack för den! Undrar vad man ska införskaffa för nåt i Blg då. Ett par nya BH:ar och en mascara tror jag iallafall. Känns lite sent att åka dit nu kl. 14, men men. Man tar vad man får.

Och kvällen får framtiden utvisa.

Ajöken!

Har man tråkigt eller?

Jag antar att man har tråkigt när man sitter och bloggar för det känns som att man gör det ibland för att man inte har något annat för sig? Vissa uppdaterar ju stup i kvarten, typ såna som är mammalediga... Oj, nu skaffade jag väl en massa ovänner antar jag men idag är en sån dag att jag skiter fullständigt i det för jag är på så dåligt humör denna morgon. En föredetta granne av manligt kön kom förbi för en stund sen och påstod att det var dålig stämning i gruppen? Så frågade han om jag hade "merre", vilket för en gångs skull stämmer. Att han tordes! ("tordes", vilket gammalt ord!) Men han lever än iallafall. Och merredagar är ju inte det roligaste, varannan gång vill man döda nån, och varannan har man sån jävla värk så man tror man ska stupa.

Klagolista:

  • Det är svinkallt inne, för att det är svinkallt ute. Mig gör det inget att det är kallt ute, men inne skulle det vara roligt om värmen kunde hålla sig lite längre i detta hus än vad den gör.

  • Man måste elda för att få värme här. Jag hatar att elda. Det tar tid, kraft och man blir inrökt och får gå runt och lukta brasa. Plus att det är svinkallt i källaren och pannrummet så fingrarna blir stela av kylan.

  • Man måste elda för att få varmvatten här. Vet ni hur lång tiiiid det tar?! Jag hatar att duscha i ljummet vatten, jag ska ha hett! (Vilket nog aldrig har hänt här)

  • Eftersom det tar sån tid att elda upp både värme och varmvatten (man får prioritera bort det ena för man får då fan inte bådeoch) så förskjuts dagens schema, eftersom jag måste duscha om jag ska iväg och göra nånting. T.ex. en Borlängetripp och handla lite. Alltså tickar tiden iväg och allt resulterar i slutändan i stress att hinna med allt man ska.

  • Jag hatar att sitta och rulla tummarna och vänta på bättre tider, vilket man måste göra när man håller på med föregående lista. Livet rullar på och jag kastar bort det på att vänta. På bättre tider.

Fan va skönt att klaga av sig lite! Slipper jag sprängas i bitar kanske av min vrede. Vissa dagar känner jag mig som Häxan Surtant.

Ajöken!




Det kliar i själen!

Nu är jag så där jäkla rastlös igen som jag alltid blir så fort det inte händer nånting! Brukar försöka dämpa min rastlöshet genom att alltid ha något inbokat, typ hälsa på folk, åka nånstans eller nåt sånt, för när jag bara är hemma kryper det i mig! Jag kan inte bara vara och ta det lugnt! Sitta i soffan och titta på tv? Neeeej. Fast jag skulle vilja kunna göra det, eller bara ta det lugnt, koppla av och mysa med min älskling, men nej.. Det går inte! Det kliar i själen! Det är verkligen inte kul. Jag har hört så många gånger att jag måste ta det lugnare, varva ner, dels för att inte bli sjuk. Brukar känna av på vissa sätt när det är för mycket för mig men jag är inte så himla bra på att lyssna på kroppens signaler på rätt sätt. Och att jag är en sån rastlös människa har ju resulterat i att jag är pedant, perfektionist och ett jäkla kontrollfreak. Det är jag i ett nötskal.

Nu fick vi besök av Daniel så nu händer det nåt iallafall. Tror vi ska ut och sladda lite 240 i halkan. Basti var här en sväng också och åt pizza med oss, men han drog iväg på äventyr i form av fyllechaufför. Det måste ju ändå vara det värsta som finns. :P





Tjoooohej!

Nämen så blev det fredag!

Skönt säger jag. Bara 3 veckor och 2 dagar kvar till semester! :D Asskönt! Ska baka pepparkakor och pepparkakshus, hugga julgran illegalt med mamma och syster (Klart det ska vara äkta gran, plast kan kasta sig i väggen!), äta på China varenda dag (eller hur Ina?! ;)) och ha det så sköööönt! Tänkte om man skulle advenstpynta lite ikväll, upp med ljusstakarna i fönstren iallafall. Och gran har vi fått, låg på gården när jag kom hem såg jag så den ska väl ljusas upp lite och ställas på gårn. Men väntar med julpyntet för det är faktiskt skillnad mellan adventspynt och julpynt! När julen närmar sig kan man dra fram tomtar och sånt där för annars blir det inte smma känsla när det väl är jul! På söndag ska vi på adventsfrukost hos Emils farmor med lite släkt, det ska bli trevligt! Typ kl. 7. :P Mysigt!

Nu blir det nog att fira in helgen med 38 points; en pizza för nu är jag hungrig!

Ajöken sa frrröken!

Biter i kinderna!

Drog upp till Petra efter jobbet och hurtiga som vi är gick vi ut på en timmes promenad från Nyhammar till Grangärde! (Satte faktiskt vår fot på andra sidan Grangärdeskylten!) En duktig bedrift må jag säga i detta kalla och blåsiga väder. Alltid trevligt att tjåla av sig massa! Plus att man gör sig av med några kalorier också. (Som jag nog snart ska samla ihop igen, det kan ju vara bra att ha ifall det blir krig, hehe).

Igår så blev det en pokerkväll med gamla gänget uppe hos Inka igen! Bjudna på middag först också, riktigt nice! Huruvida jag blev nåt rikare på kortspelet undviker jag att svara på. ;)

Idag har varit en bra dag. Skönt att man kan inse när man har såna, annars skulle ju allt vara väldigt tråkigt.. Och dåliga dagar måste man ju också ha för att kunna uppskatta de bra! Jag är nog en filosof längst inne. Kanske ska börja jobba som det.. Inte ett så vinnande jobb pengamässigt kanske. På tal om jobb, lever du för att jobba eller jobbar du för att leva?! En viktig sak man nog ska påminna sig själv om ibland. Jag jobbar för att leva. Det finns så mycket viktigare i livet än att jobba ihjäl sig för nån krona extra. Familj och vänner som exempel. TID är det viktigaste av allt, och hur man spenderar den är något jag ofta tänker på. Vill liksom inte sitta där på ålders höst och ångra allt jag inte gjorde på grund av jobb. Inte värt!

Nu ska jag släppa in Lilla Skiten som jamar ute i kylan!

Ajöken sa frrröken!


Petra!:)




Jag!:)





Systra mi

Drog raka vägen in till Ludvika efter jobbet idag, för att umgås med min kära syster! Som alltid mycket trevligt och massa flams! Gick runt på "stan" i diverse butiker bland annat, men det enda jag tillsist kom hem med var 4 kattmatsburkar och ett gäng talgbollar till fåglarna. Djurvän som jag är. Åkte runt i Volvon och basade på med lite musik också, alltid lika kul. ;) Men både jag och Ina va en aning trötta efter våra slitsamma dagar i arbetets tecken så åkte hem någorlunda tidigt. Möttes av 2 av mina karlar; Lilla Skiten och Egon i hallen. Men det var nog kanske mest mat dom var ute efter. ^^ Emil sitter och knaprar popcorn just nu, och jag ska nog ta och joina i soffan och kolla på nåt program med Leif GW Persson; kungen. Börjar bli lite trött i ögat efter allt flumm med systra mi.

Undrar hur man ska lösa helgen då...

Ajöken!


Ina!:)


Lååångt, djuuupt in....

Det har jag varit i de svenska skogarna idag! Tyckte att jag inte betett mig så värst "dotterligt" på länge nu, så tog mig i kragen och åkte den 2,5 mil långa, snöiga vägen till min kära mor. Ska bättra mig och hälsa på oftare! Trevligt var det iallafall, och en kartong med mina gamla grejer fick jag med mig denna gång också. Passande nog med lite julpynt, så nu kanske jag slipper rota igenom hela vinden efter sånt nu när advent står för dörren.. :)

Mötte väl en timmerbil på hemvägen också, och det är ingen dröm kan jag säga att göra det på en smal jäkla skogsväg. Istället för att ramma rakt in i den så valde jag faktiskt att lugnt köra åt sidan och stanna, sen hade jag tänkt typ blunda och hoppas på det bästa, men DÅ-svänger han in efter sidan och stannar för MIG! Jag gled lugnt därifrån lycklig med liv och bil i behåll! Att jag tidigare börjat tänka på varulvar och andra mindre trevliga ting efter att jag hörde nåt som ihållande lät konstigt, liksom dunkade bak i bilen och att jag av den anledningen stegvis höjde och höjde musiken för att på så vis slippa mina "ensam i mörkret efter en öde skogsväg- tankar" är en helt annan historia.

Kattslagsmål nyss, måste kolla läget.

Ajöken!




Aaaaooooooouuuu!


Tror jag väljer den här "varulven" istället. ;)





(Kom på att det är liiiite för sent och mörkt för att leta efter varulvsbilder på nätet, speciellt med tanke på att jag sitter ensam för tillfället i ett så gott som öde hus! Så- HEJ!)

Härrrrligt!

Vad blogg.se verkar segt. "Bad Gateway" står det när man klickar upp någon blogg.

Snart ny vecka, och det närmar sig jul! Längtar kan jag säga. Dels för att det är så mysigt med julen, och dels för att jag kommer att ha långledigt då! Tog bara 3 v. semester i somras (v.26-28) p.g.a. att jag inte kunde ta v. 29 för att det var brist på personal, så istället sparade jag massa dagar som jag med gott samvete ska ta ut runt julen. Härligt ska det bli! Är så jävla värd lite långledighet! Ska spendera all min lediga tid till min familj! (Emil och katterna ingår i den också!) :)

Skulle egentligen vara en bild här om det hade funkat som det ska!!

Pa...pat...pa...?

Man ska visst aldrig sluta att förvånas.^^  Vad är ordet jag söker efter, när någon är patetisk, kan man säga att den drabbats av patenti? ;P Koncentrerad- koncentration, blyg- blyghet osv, vad fan är då ordet för patetisk? Kommer iallafall från latinets "patos". Då kan man nog kanske säga att en människa drabbats av patos...?

Vilka funderingar man har... Det är kanske svenskaläraren i mig som väcker såna funderingar, plus rådande omständigheter bland personer i min tidigare nära omgivning.

Allt är inte som det alltid har varit iallafall, och kommer nog aldrig att bli det igen. Människor förändras.

But life´s go on.



 

Ajöken sa frrröken!


Bjuder på....

...lite bilder från diverse "raggarpartyn" som Ina kallar det! ;)

 

Emil på rockhalloween i Enviken (Richard syns sovandes i bakgrunden)

Denise och jag på rockhalloween i Enviken

Emil, Robert, Andreas och Jocke med hojen efter rockkväll i Saxdalens folkets hus

 

Finns det nåt bättre än dessa "raggarpartyn"?! Nej! :)

 

 


Kuligt!

Ett paket med massa nice vi beställt från swedenrockshop plockades precis ut av mig och Emil. :) Mestadels grejer till herrn, men ett par snygga DC- skor till mig och så en liten julklapp till Emil som jag passade på att beställa samtidigt.

Mina nya skor.



1 av Emils t- shirts.


Rolig sida som jag kan tipsa om! Många olika märken, för er som gillar rock ´n roll, precis som jag!

Ajöken sa frrröken!

Johoo!

Nu hade det visst trillat in en bild på mig tillslut. Man ska visst inte dra sina slutsatser för fort. ^^

 

Lägger väl in en till bild då, på mig och den som fått mig i bloggtankar igen! Jo Ina du har faktiskt till och med bett mig om att börja blogga igen.. ;)


"Bra" början...!

Nej inte direkt, det fungerar inte att ladda upp en bild på mig till min profil. Skitkul.

Fick ett litet sug....

Fick ett liiiitet sug efter att börja blogga igen. Blir väl så när man läser andra bloggar. Vilket jag inte gjort sen jag själv lade ner bloggandet för ca. 1 år sedan, förrens för nån vecka sen igen! Jag och Ina brukar kunna sitta och läsa lite bloggar tillsammans nu för tiden. Så kände att det var dags. Man vill väl säga sitt och ta sin plats här i världen kanske. Känns som att jag skulle behöva en ny design, ska väl se vad man kan knåpa ihop. Fråga syster Ina om råd tror jag.. Hon verkar ha koll! :) Så detta får nog räcka för detta inlägg..

Ajöken sa frrröken!

RSS 2.0